• Beschrijving
  • Inclusief
  • Exclusief
Met super jeeps wordt een hele dag lang de “Golden Circle” ontdekt. De eerste stop in het Nationale Park Thingvellir. Deze unieke plek staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en is een bijzondere beleving op zich. Daarna door naar het grote heetwaterbronnen gebied. Hier bevindt zich de actieve bron, de Strokkur. Iedere 5 minuten spuit deze bron kokendheet water maar liefst 30 meter de lucht in! Ook de Gullfoss mag niet aan de tocht ontbreken. Dit is één van de meest indrukwekkende watervallen van Europa. Duizenden tonnen ijswater kletteren majestueus naar beneden in een diepe kloof.

De deelnemers gaan naar de Blue Lagoon, de beroemdste natuurlijke warme bron van IJsland. Gelegen tussen bijzondere zwarte lavavelden doet het lijken op een ware fantasiewereld. Het blauwe melkachtige water is zeer mineraalrijk en heerlijk warm. Serveersters in ouderwetse badkleding verrassen de gasten met de beroemde ‘Blue Lagoon’ cocktail tijdens het ontspannen in deze betoverde omgeving.

Op de gletsjer staan de snowscooters al te wachten. Voor warme kleding, handschoenen en helmen wordt gezorgd. Na de instructies klimmen de deelnemers op hun snowscooter en kan de 1 uur durende tocht beginnen. Onderweg geniet men van het prachtige sneeuwlandschap van IJsland.

De groep gaat een vermakelijke paardrijtocht maken op echte IJslandse paarden. De dieren zijn klein maar sterk. Het zijn vriendelijke paarden die voor iedereen berijdbaar zijn.

De deelnemers gaan stuntvliegeren en blokarten: zeilen op het land met speciale zeilwagentjes. Deze spectaculaire driewielers staan garant voor spectaculaire actie! In nog geen 5 minuten worden de gasten geleerd hoe ze over het land moeten zeilen en dan is het aan henzelf hoe hard ze durven te gaan. Als ze een beetje van uitdaging houden, kunnen hoge snelheden bereikt worden…

Binnen een kwartier wordt de gasten geleerd hoe ze moeten vliegeren. De volgende stap is dat ze zelfstandig de vlieger gaan besturen. Hoeveel kracht kunnen ze hebben? In een mum van tijd staan de eerste sleepsporen in het zand.

De deelnemers zullen getrakteerd worden op enkele bijzondere culinaire hoogstandjes. Een van de diners vindt plaats in een restaurant dat draait in een glazen koepel boven op de heetwater-voorraadtanks van Reykjavik. Hier kan men heerlijk eten en genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Daarnaast wordt gedineerd in een zeer trendy designrestaurant en bij een traditioneel Viking restaurant. Kortom: heerlijk dineren op de bijzonderste plekjes van IJsland.

Programma zoals omschreven incl.:
– Rechtstreekse vlucht
– Belastingen en heffingen
– Overnachting in 4* hotel
– Maaltijden
– Transfers
– Gids
– Entreegelden

– Fooien
– Drankjes
– Reis/bagageverzekering
– Annuleringsverzekering
– Uitgaven van persoonlijke aard