De leukste activiteiten voor een teambuildingsweekend

Personeelsuitje Ardennen

Een teambuildingsweekend geeft niet de kans om het teamsverband te versterken, maar ook om je collega’s beter te leren kennen in een informele setting. Het is een krachtig instrument voor het versterken van de samenwerking, communicatie en vertrouwen. Dit zal zorgen voor een positieve sfeer op de werkvloer, je voelt je fijner als je de mensen om je heen goe kent!

Waarom teambuilding?

Zoals gezegd heeft teambuilding een aantal positieve resultaten:

  • Het versterken van de relaties tussen collega’s
  • Bevorderen van de samenwerking en communicatie
  • Opbouwen van vertrouwen
  • Stimuleren van creativiteit
  • Verbeteren van de werk tevredenheid

Daarnaast is het misschien ook wel eens leuk om een nieuwe activiteit te doen of om een nieuwe bestemming samen te ontdekken. Je moet immers ook een beetje gezellig houden met elkaar!

Bedrijfsreis BoedapestTraditionele teambuilding activiteiten

Een van de bekendste teambuildingactiviteit is misschien wel een escaperoom, een hilarische manier waarin samenwerking centraal staat. Een stadstour of stadsrally zijn ook erg bekend. Leuke en interactieve manieren om de bestemming te verkennen terwijl e werkt aan je communicatieve vaardigheden met je team. Natuurlijk is de ultieme Nederlandse activiteit fietsen ook niet te missen! Of het nu een fietstour door de stad of de natuur is, of zelfs een stoere mountainbike tocht. Fietsen houd je gezond en is perfect voor een gezellig middagje!

Personeelsuitje ArdennenOriginele teambuilding activiteiten

Activiteiten die sommige misschien al wel gedaan hebben zijn kookworkshops en een bier of wijnproeverij. Voor degene die dit nog niet gedaan hebben zijn dit leuke en meer relaxende activiteiten, je hebt genoeg tijd om even bij te kletsen. Een actief programma is ook erg leuk, wat dacht je van kajakken, ziplinen of een scherm workshop? Een actief dagje op het water is ook een aanrader, help de schipper van een skûtsje met het besturen van het schip. Het is zelfs mogelijk om hier een race van te maken, met meerdere skûtsjes kunnen jullie verdeeld worden in teams. Beach games zijn ook erg leuk en bieden veel mogelijkheden. Van het traditionele touwtrekken en beachvolleybal tot een expeditie Robinson op het strand. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bedrijfsreis ValenciaNederland of buitenland?

Ons prachtige Nederland biedt genoeg leuke teambuildingactiviteiten. Liever naar het buitenland? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Een Paella workshop in Valencia is natuurlijk een hele andere ervaring dan een kookworkshop in Nederland.

Elke bestemming heeft unieke activiteiten, of je nu op zoek bent naar actie, ontspanning of ertussenin. Wij adviseren jullie graag! Neem contact op voor de mogelijkheden voor jou en je team.